Wat te doen tegen verhuisstress?

///Wat te doen tegen verhuisstress?
  • Verhuisstress

Wat te doen tegen verhuisstress?

Verhuizen, het kan nogal een uitdaging zijn. Alles wat er geregeld moet worden om de verhuizing goed te laten verlopen kost tijd, geld en inspanning. Het is dus belangrijk om je zaken op tijd geregeld te hebben. Zo ga jij met vertrouwen de verhuizing in. Voor de uit te voeren werkzaamheden is het niet zo relevant, of jij privé verhuist, of dat het een bedrijfsverhuizing betreft. In beide gevallen zal het ene pand immers leeg moeten worden gehaald en het nieuwe pand gevuld moeten worden.

Verhuisstress voorkomen

Om te voorkomen dat de stress vat op jou krijgt, kan je een aantal dingen van tevoren regelen. Alles wat al geregeld is, geeft jou wat lucht. Hierdoor zal je minder snel het gevoel krijgen, dat je de verhuizing niet meer overziet. Hoe pak je dat dan aan?

Planning

Maak geruime tijd voor de verhuizing een verhuisplanning. Zo weet jij precies welke klussen tijdrovend zijn.
Bij het opzeggen van telefoon, internet, gas en elektra heb je vaak te maken met een opzegtermijn. Dit geldt uiteraard ook voor een eventueel huurcontract.
Deze zaken regel je dus als eerste. Als die data eenmaal vaststaan, kan jij verder met het organiseren van de rest.

Uitzoeken of sorteren

Een verhuizing is het moment bij uitstek, om de hele inboedel van je huis of bedrijfspand eens grondig onder de loep te nemen. Dit is het geschikte moment voor een grote opschoonactie. Kijk wat je wilt blijven gebruiken en wat dus verhuisd moet worden. Hiermee houd je automatisch de overtollige spullen over, die je niet mee wilt verhuizen. Zorg dat je deze apart zet. Sorteer ze vervolgens op bruikbare en niet-bruikbare spullen.  Alles wat bruikbaar is, breng je naar een kringloopwinkel, of een ander inzamelpunt.
Wat niet bruikbaar is breng je vervolgens dit naar de vuilstort, waar je het in de betreffende containers kunt onderverdelen. Zo zorg je voor een duurzame verhuizing. Goed voor jou en goed voor het milieu.

Durf nee te zeggen

Een verhuizing moet niet onderschat worden. Je huis is je thuis. Om je hele hebben en houden goed te kunnen sorteren, is tijd nodig. Zeg gerust eens nee tegen een uitnodiging. Door voor jezelf te kiezen, blijf je de controle over de situatie behouden en heb je tijd om af en toe te ontspannen.

Inpakken

Als alles gesorteerd is, kan je al een begin maken met het inpakken. Alles wat je tot aan de verhuizing niet meer nodig hebt, kan alvast in dozen worden gepakt. Heb je een extra slaapkamer of kantoorruimte over, stapel die dan vol met dozen. Zorg dat je op de doos goed vermeldt, waar de doos na de verhuizing, moet worden neergezet. Dit scheelt onnodig tillen en verplaatsen in het nieuwe onderkomen. Nadert de dag van de verhuizing, dan kan je de dag ervoor zoveel mogelijk laatste meubels uit elkaar halen. Zo kan je op de verhuisdag de laatste dozen vullen en kom je niet zonder je broodnodige spullen te zitten.

Bekijk hier de belangrijke tips voor het inpakken van verhuisdozen.

Schakel ons verhuisbedrijf in!

Verhuizen doe je slechts een aantal keer in je leven. Het is dus zaak hier een vakkundig bedrijf voor in te schakelen. Dat kost uiteraard wat geld, maar is het dubbel en dwars waard. Door de enorme kennis die wij hebben, kan jij de verhuizing met een gerust hart overlaten aan onze specialisten. Jouw spullen zullen goed beschermd zijn tegen schade. Ook eigendommen, die groot en moeilijk te verhuizen zijn, kunnen door ons vakkundig, van het oude naar het nieuwe adres worden verhuisd.

Zoiets belangrijks als een verhuizing moet je niet te licht opvatten. Als wij de laatste doos op de juiste plek hebben gezet, kan jij even tijd voor jezelf nemen. Het is al met al een intensieve periode geweest. Geniet eerst even van je nieuwe onderkomen en zorg, dat je op de verhuisdag niet overijverig bezig gaat met uitpakken.
Ga gewoon de volgende dag in alle rust beginnen. Zo krijgt de verhuisstress ook na de verhuizing geen vat op jou.

Twijfel niet langer, maar kijk wat wij voor jou kunnen betekenen!

2020-10-27T17:52:50+02:00 27-10-20|Verhuistips|