Verzekering en verhuizen: hoe zit dat?

///Verzekering en verhuizen: hoe zit dat?

Verzekering en verhuizen: hoe zit dat?

Verhuizen is nooit een gemakkelijke taak. U moet altijd een lange checklist maken om ervoor te zorgen dat het verhuisproces goed en soepel verloopt. Dit verhuisproces kan beginnen met het inpakken en doneren van enkele van uw bezittingen om het verhuisproces veel eenvoudiger en gemakkelijker te maken. Dan begint u vooraf uw familie en vrienden te informeren, hun helpende handen te vragen of misschien huurt u liever een professioneel verhuisbedrijf in om een stressvrij verhuisproces te garanderen.

Weet u echter dat er vóór de verhuizing nog andere belangrijke dingen zijn die de meeste mensen vergeten? Ja, het is een verzekeringsdocumentregeling. Dit moet worden gedaan voordat u verhuist om problemen later te voorkomen. Hier zijn ten minste 4 soorten verzekeringsregelingen die u moet overwegen voordat u verhuist.

1. Opstal- en inboedelverzekering

Opstal- en inboedelverzekering dekt de kosten van het repareren en verbouwen van de structuur van uw huis, evenals uw bezittingen tegen onvoorziene incidenten zoals brand, diefstal en andere schade. Dit omvat kleding, elektronica, meubels, keukenapparatuur en andere waardevolle persoonlijke spullen.
Heeft u al een opstal- en/of inboedelverzekering van de vorige woonplaats, dan kunt u deze verzekeringen gebruiken voor uw nieuwe woning. Het enige dat u hoeft te doen, is uw nieuwe adres aan uw verzekeringsmaatschappij doorgeven.

Als u geen van deze verzekeringen heeft afgesloten, is het aan te raden een opstalverzekering af te sluiten als u een huiseigenaar bent. Daarnaast is een inboedelverzekering aan te raden voor zowel huiseigenaren als huurders. Volgens het Verbond van Verzekeringen was in 2014 96,7% van de Nederlandse bevolking verzekerd voor inboedelverzekering.

2. Levensverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering is essentieel en verplicht als u een woning koopt en de hypotheek afsluit. Deze verzekering dekt het risico op overlijden als u een gedeelde hypotheek op de woning heeft. Dit betekent dat u de woning niet hoeft te verkopen als een van u onverhoopt komt te overlijden. Als u al een overlijdensrisicoverzekering heeft, hoeft u alleen maar uw verzekeringsmaatschappij op de hoogte te stellen om uw oude adres te wijzigen door het nieuwe.

3. Ziektekostenverzekering

Alle inwoners van Nederland zijn verplicht om minimaal een basiszorgverzekering af te sluiten. Tijdens uw verhuizing hoeft u zich geen zorgen te maken over wat u met uw zorgverzekering moet doen. De gemeente actualiseert uw zorgverzekering automatisch met uw nieuwe adres.

4. Overige verzekeringen

Mogelijk hebt u een andere verzekering, zoals een reis-, aansprakelijkheids- of ongevallenverzekering. U kunt het nieuwe adres gewoon doorgeven aan de verzekeringsmaatschappij. Of misschien is dit het juiste moment om uw verzekeringen te vergelijken voor lagere verzekeringspremies. Dit zorgt ervoor dat u dezelfde voordelen krijgt tegen een lagere prijs.

Voor verzekeringsplannen is het altijd beter om eerder te beginnen. Dit is om er zeker van te zijn dat er later geen potentiële problemen zijn. Nadat u alle benodigde verzekeringen heeft afgesloten of geregeld, is het nu tijd om uw nieuwe woning te betrekken. U kunt altijd een professioneel verhuisbedrijf inhuren om een snelle en stressvrije verhuizing te garanderen zonder uw familie en vrienden te belasten.

Verhuisbedrijf Snelle Jongens

Bent u op zoek naar een snel, betaalbaar en vakkundig verhuisbedrijf in Den Haag, dan kunt u altijd bij Snelle Jongens terecht. Wij bieden verschillende soorten verhuizingen aan. Dit omvat woningontruiming, zakelijke verhuizing, noodverhuizing en seniorenverhuizing. Ook bieden wij een verhuislift aan met een maximale hoogte tot 32 meter. Dit kan tot de 13e verdieping gaan.

U hoeft zich geen zorgen meer te maken over traplopen om al uw enorme meubels zoals piano’s, bedden, banken of kasten te verplaatsen. Wij hebben alle kennis, mankracht en ervaring in huis om uw verhuizing vlekkeloos te laten verlopen.

Verhuizen wordt eenvoudiger en gemakkelijker als u goede en duidelijke plannen heeft. Houd er rekening mee dat u uw woningverzekering en andere soorten verzekeringen moet regelen voordat u verhuist om uw stress tijdens de verhuizing te verminderen. Daarnaast kunt u altijd een professioneel verhuisbedrijf overwegen om u te helpen effectief en efficiënt te verhuizen. Verhuisbedrijf Snelle Jongens staat altijd voor u klaar om u te helpen met verhuizen in Den Haag en omgeving. Neem contact met ons op voor meer vragen en informatie op maat.

2020-10-16T07:54:13+02:00 16-10-20|Verhuistips|