Verhuizen tijdens de corona crisis

///Verhuizen tijdens de corona crisis
  • verhuizen den haag

Verhuizen tijdens de corona crisis

Het corona virus heeft de wereld op zijn kop gezet en ook de huizenmarkt is ontregeld tijdens deze periode. Nu we massaal thuis moeten blijven en ons van zo veel mogelijk menselijk contact moeten onthouden, gaan we ons stulpje ook anders bekijken. Misschien erger je je nog meer aan dat muurtje dat in de weg staat, maar niet weggehaald kan worden. Of droom je van een huis met meer uitzicht en een grotere tuin. Er zijn allerlei redenen waarom juist in deze crisis verhuizen een goed idee is. Echter, wat komt erbij kijken wanneer je wilt verhuizen tijdens de corona crisis?

Inboedeltaxatie via video

Niet alleen werkafspraken en schoolzaken moeten via de laptop afgehandeld worden, ook zaken omtrent verhuizingen hebben een andere wending gekregen. Zo gebeuren inboedeltaxaties in deze tijd via video, waarbij verhuizers een volledige lijst ontvangen van de te verhuizen spullen en een beeld moeten krijgen van de huidige woonsituatie. Aan de hand van deze informatie wordt bepaald hoeveel verhuizers er nodig zijn en welke hulpmiddelen vereist zijn.

Waar inboedeltaxaties vóór corona fysiek plaatsvonden, gebeurt dit tegenwoordig virtueel. Het werkt makkelijk en is voor iedereen toegankelijk. Daarnaast bespaart het ook veel tijd en wordt het mogelijk om de taxatie van de inboedel op een efficiënte manier te laten gebeuren. Het is hierbij uiteraard wel belangrijk dat de wifi-verbinding goed werkt en dat de lijst van te verhuizen spullen zo volledig mogelijk wordt opgesteld. Een rolmaat is ook een handig hulpmiddel voor tijdens de videotaxatie om maten van meubels gelijk door te kunnen geven.

Tijdens de videotaxatie wordt ook overlegd hoeveel spullen je uit jouw huidige woning zelf wilt verhuizen en hoeveel voor je verhuist moet worden. Mocht uit de virtuele inboedeltaxatie toch blijken dat er meer inzicht vereist is in de woonsituatie, dan kunnen verhuizers aan de hand van passende maatregelen toch nog even langskomen.

Maatregelen bij bezoeken op locatie

Door de corona crisis en om een verspreiding van het virus zo veel mogelijk te voorkomen, moeten een aantal maatregelen getroffen worden voor fysieke bezichtigingen of verhuizingen. Een eerste beperking is dat iedereen minimaal 1,5 meter afstand moet houden en dat er niet meer dan twee mensen tegelijk ontvangen mogen worden. Het is daarbij ook verstandig om zo min mogelijk mensen uit het eigen huishouden aanwezig te laten zijn op de aangewezen verhuisdag. Door professionele verhuizers in te schakelen, zijn jijzelf en jouw familie ook beter beschermd tegen het virus. Deze professionals weten wat zij doen en hoe een verhuizing zo soepel mogelijk kan verlopen.

Het RIVM heeft daarnaast nog meer hygiënerichtlijnen opgesteld om op een veilige manier te kunnen verhuizen tijdens de corona crisis. Deze richtlijnen geven aan dat je regelmatig je handen moet wassen met water en zeep. Hoesten en niesen moet gebeuren in de binnenkant van je elleboog, waarbij gebruik gemaakt moet worden van papieren zakdoekjes die je gelijk weg kunt gooien. Tot slot is handen schudden nog steeds niet verstandig en moeten mondkapjes zo veel mogelijk gedragen worden. Wanneer iemand ziek is of koorts heeft, moet de verhuizing uitgesteld worden.

Tips voor het verhuizen tijdens de corona crisis

Verhuizen tijdens corona mag dan wel doorgaan, het is anders dan we gewend zijn. Deze nieuwe situatie zorgt ook voor een aantal tips die jij kunt opvolgen om jouw verhuizing in deze tijd succesvol te laten doorlopen.

De drukte voor zijn

Van veel mensen wordt geacht zo veel mogelijk thuis te blijven, waardoor de verspreiding van het virus wordt tegengegaan. Echter, wanneer deze maatregelen opgeheven worden, kan dit leiden tot een grote toestroom van mensen die hun zaken op orde gaan stellen. Dit kan ook voor drukte zorgen op verhuisgebied, waarbij sprake kan zijn van vertragingen en wachttijden. Dit wil je het liefste voor zijn en daarom kun je het beste op tijd je verhuisdatum laten vastleggen, zodat je hier later geen problemen mee krijgt.

Geen familie of vrienden uitnodigen

Het is geen goed idee om veel mensen uit jouw omgeving uit te nodigen om je te helpen bij het verhuizen. Ook hierbij geldt namelijk een maximaal aantal gasten. Beperk het gezelschap tot je huisgenoten of gezin. Wil je toch iemand anders dan je huisgenoten inschakelen? Nodig dan één persoon uit per dag voor het helpen met spullen inpakken of het schoonmaken van de oude of nieuwe woning.

Huur professionele verhuizers in

Op de dag van de verhuizing is het verstandig om professionele verhuizers in te schakelen. Hier gaat een inboedeltaxatie aan vooraf en er wordt een datum geprikt om alle spullen over te brengen. Deze professionals weten hoe ze goed afstand moeten houden en kunnen jouw verhuizing snel en efficiënt regelen, en dat allemaal op een uiterst verantwoorde manier.

Wil je nou ook graag verhuizen op korte termijn? Vraag dan snel een offerte aan via ons offerte formulier. Ook kun je altijd contact met ons opnemen.

2021-03-23T10:13:31+02:00 23-03-21|Verhuistips|