Verhuizen rondom de feestdagen

///Verhuizen rondom de feestdagen

Verhuizen rondom de feestdagen

December is een erg drukke maand. We beginnen met Sinterklaas, daarna komt de Kerstman op bezoek en tenslotte wordt het nieuwe jaar ingeluid. Verhuizen tijdens de feestdagen lijkt dan ook onbegonnen werk. Met onze handige tips verloopt een verhuizing in december echter erg vlot en kan je snel en zonder stress tijdens de feestdagen verhuizen.

Maak een duidelijke en volledige planning

Een verhuizing tijdens de feestdagen vraagt om een duidelijke planning. Begin tijdig met de voorbereiding en stel een to-do lijst op. Je moet namelijk niet alleen je hele inboedel naar je nieuwe woonst brengen, er moeten ook heel wat administratieve zaken geregeld worden. Naast een planning voor de verhuizing is het een goed idee om meerdere lijstjes op te stellen, zoals een planning voor de kerstdagen, eentje voor oud op nieuw en een to-do list voor het dagelijks leven. Op deze manier ben je zeker dat je geen belangrijke zaken vergeet en kan je toch nog van de feestdagen genieten.

Werk steeds georganiseerd

Ga georganiseerd te werk. Denk bij het opstellen van de planning goed na, zeker wat betreft de administratieve taken. Heel wat instellingen zijn namelijk gesloten tijdens de feestdagen. Sluit daarom tijdig alle verzekeringen af en vergeet je kinderen niet op hun nieuwe school in te schrijven.

Ook bij het inpakken is een goede organisatie ontzettend belangrijk. Zorg voor voldoende dozen en schrijf op elke doos duidelijk wat erin zit. Op deze manier worden de spullen tijdens het verhuizen meteen in de juiste kamer gezet. Zorg bovendien voor voldoende inpakpapier en verhuisdekens, zodat alle waardevolle spullen op elk moment tegen eventuele schade beschermd worden.

Vergeet het weer niet

December is een wintermaand en het is dan ook belangrijk dat je met de koude rekening houdt. Regel je energie-aansluiting tijd en controleer de verwarmingsinstallatie voor je begint te verhuizen. Pas ook goed op met kartonnen dozen. Karton zuigt namelijk vocht op en dit kan mogelijk de inhoud van de dozen beschadigen. Let bovendien goed op jezelf. Regen en sneeuw zorgen voor gladde en gevaarlijke wegen. Werk dus steeds voorzichtig om lichamelijke letsels en schade aan je inboedel te voorkomen.

Schakel een professioneel verhuisbedrijf in

Verhuizen tijdens de eindejaarsperiode is iets wat veel mensen liefst vermijden. Verhuisfirma’s hebben het dan ook iets minder druk tijdens de feestdagen. Dit betekent dat ze de verhuizing sneller kunnen afronden en dat je dus minder kosten hebt. Een verhuisbedrijf neemt bovendien de planning en de organisatie op zich. Ze beschikken over het nodige verhuismateriaal en nemen heel wat lastige taken van je over. Op deze manier voorkom je onnodige verhuisstress en ben je zeker dat al je spullen snel en veilig verplaatst worden.

Laat je verzorgen en schuif aan

Tijdens de feestdagen hebben je familieleden en vrienden het waarschijnlijk erg druk. Als iemand hulp aanbiedt, maak daar dan ook gebruik van. Heeft niemand tijd om je met het zware werk te helpen, vraag dan of ze voor je kunnen koken of inkopen voor je kunnen doen. Deze taken nemen niet veel tijd in beslag en op het einde van een lange verhuisdag zal je blij zijn dat dit toch al achter de rug is. Maak je ook geen zorgen over het kerstdiner. Iedereen weet hoe druk je het momenteel hebt en je kan op kerstavond zeker bij familie of vrienden aanschuiven!

Hou je kinderen bezig

Tijdens de standaard weekdagen zijn je kinderen op school of in de opvang. In de kerstvakantie is dit echter niet het geval. Zijn je kinderen oud genoeg om wat klusjes op te knappen? Betrek ze dan bij de verhuizing. Geef ze een kleine taak, ze zullen vast en zeker erg fier zijnd dat ze je geholpen hebben! Heb je de kinderen liever niet in de buurt? Zoek dan tijdig een oppas. Vraag je familie of ze even op de kinderen kunnen letten of zorg voor een leuke bezigheid op de verhuisdag.

Vergeet niet te genieten

Last but not least: gun jezelf een kerstfeest. Het hoeft echt geen groots feest te zijn. Al staat je woning nog vol verhuisdozen en zijn alle meubels nog niet geleverd, het is en blijft jouw eerste kerst in je nieuwe huis. Zorg daarom voor een kleine kerstboom en wat vrolijke decoratie. Zet eventueel wat kerstmuziek op en maak het gezellig met wat theelichtjes. Op deze manier zorg je voor een leuke sfeer en is je eerste kerstfeest meer dan geslaagd!

Heb je nou ook verhuisplannen in de feestelijke decembermaand? Neem dan contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

2021-11-22T13:19:41+02:00 22-11-21|Geen categorie|