Verhuizen in de zomer? Lees hier onze tips

///Verhuizen in de zomer? Lees hier onze tips
  • verhuizen in de zomer

Verhuizen in de zomer? Lees hier onze tips

De zomermaanden zijn een erg populaire periode om te verhuizen. In de zomer zijn de dagen namelijk langer, waardoor je meer tijd hebt om te klussen en te decoreren. Ook als je schoolgaande kinderen hebt, is dit de ideale tijd voor een verhuizing. Op deze manier kunnen ze na de vakantie meteen met hun nieuwe school kennismaken en hebben ze geen last van een moeilijke overgangsperiode.

De hoge temperaturen maken elke inspanning echter dubbel zo zwaar. De hoge luchtvochtigheid geeft je al snel een vermoeid gevoel en laat elke taak langer duren. We geven je daarom enkele handige tips, zodat verhuizen in de zomer kinderspel wordt.

Verhuis vroeg in de ochtend of later op de dag

Het koelste moment van een warme zomerdag is vroeg op de ochtend of laat op de avond. Probeer hier zo veel mogelijk gebruik van te maken. We raden je aan om vooraf een duidelijke planning op te stellen en de namiddag steeds vrij te houden. Meubels (de)monteren, je spullen inpakken of dozen uitladen bij hoge temperaturen is een zware inspanning die je ontzettend veel energie zal kosten. Zeker als je het niet gewoon bent om zware inspanningen te verrichten, moet je goed oppassen met de hitte.

Ook als je je verhuizing aan een verhuisbedrijf uitbesteedt, moet je er rekening mee houden dat ze liefst vroeg of laat werken. Door de vroege uurtjes vrij te houden, kunnen de verhuizers van een aangenaam klimaat profiteren en zullen ze heel wat sneller klaar zijn.

Maak slim gebruik van je tijd

In de warme zomermaanden is het niet aanbevolen om ‘s middags inspanningen te verrichten. Dit betekent echter niet dat je van dit vrij moment geen gebruik kan maken. Stuc- en schilderwerk droogt namelijk aanzienlijk sneller bij hoge temperaturen. Bovendien kan je op het heetste moment van de dag de ramen en deuren gerust wagenwijd openzetten. Op deze manier verdrijf je niet alleen de geur van verf en nieuwe spullen, je zorgt er ook meteen voor dat je ‘s avonds in een frisse en aangename omgeving verder kan werken.

Water, water en… water

Jezelf voldoende hydrateren is ontzettend belangrijk. Zorg daarom zeker voor voldoende (koud) water. Door het zweten verlies je namelijk ongelooflijk veel vocht en als je niet voldoende drinkt, kan dit wel eens ernstige gevolgen hebben. Vul ‘s avonds al een koelbox vol koude flesjes water en ijs. Zet de box vervolgens goed in het zicht en zorg eventueel ook voor wat lekkere hapjes. Op deze manier heeft iedereen voldoende energie om de verhuizing tot een goed einde te brengen en heeft niemand last van duizeligheid of een appelflauwte door de hitte.

Verhuis logisch

Om de verhuizing vlot te laten verlopen, is het erg belangrijk dat je op elk moment met de hitte rekening houdt. Zo kan je etenswaren die snel verderven even bij vrienden of familie in de koelkast plaatsen en leg je best wat extra kledij apart. Een bezweet T-shirt voelt namelijk erg klam en ongemakkelijk aan. Verder is het een goed idee om steeds wat handdoeken bij de hand te houden. Je kan ze zelfs even in de koelbox plaatsen, zodat je na de inspanning meteen kan verfrissen met een ijskoude doek.

Pas je kledij aan

Op de verhuisdag draag je beste lichte en luchtige kleding. Donkere kleuren trekken het zonlicht aan en absorberen warmte. Hierdoor krijg je het ongelooflijk heet en zal elke inspanning erg moeizaam verlopen. Probeer verder te kiezen voor een stof die zweet goed absorbeert. Katoen is bijvoorbeeld een echte aanrader. Katoen is namelijk sterk materiaal dat overtollig vocht meteen afvoert. Katoenen kleding voelt steeds luchtig aan en geeft je een ontzettend fris gevoel. Vergeet bovendien niet om voldoende zonnecrème te gebruiken op een zonnige dag. Met een verhuizing ben je al snel een paar dagen bezig en we kunnen je verzekeren dat het echt niet aangenaam werken is met een verbrande huid.

Verkoop je huis sneller

Als je je oude woning graag verkoopt, is de zomer hier een uitstekende periode voor. Het zomerse klimaat laat elke voortuin nog groter en groener lijken, waardoor de woning meteen aantrekkelijk wordt voorgesteld. Verder kan je ook van de extra lichtinval profiteren. Het zonlicht laat elke ruimte groter lijken en geeft een erg fris en ontspannen karakter aan het huis. Bovendien zijn potentiële kopers geneigd om snel een beslissing te maken, zodat ze zelf ook van de lange zomerdagen gebruik kunnen maken om te verhuizen.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Om de verhuizing zo vlot mogelijk te laten verlopen, moet je de hele verhuisklus grondig voorbereiden. Zo leg je ‘s avonds je kleren best al klaar en plaats je voldoende flesjes water in de ijskast of in de koelbox. Zorg er verder ook voor dat je exact weet hoeveel man er komt helpen, zodat je zeker voldoende eten en drinken in huis hebt. Hou er tenslotte ook rekening meet dat heel wat bedrijven en instanties sluiten tijdens de zomer. Kijk goed na waar je tijdens je verhuizing terecht kan en welke zaken je best iets van tevoren regelt.

Geef je verhuisdata tijdig door

Tijdens de zomermaanden gaan heel wat mensen op vakantie. Vraag je vrienden of familie dan ook tijdig of ze een handje kunnen toesteken tijdens de verhuizing. Op deze manier kan iedereen de verhuisdata vrij houden en ben je zeker dat je voldoende hulp krijgt. Hebben je vrienden en je familie al een reis op de planning staan? Schakel dan een verhuisbedrijf in. Een verhuisbedrijf neemt al het zware werk graag van je over, zodat jij je enkel en alleen met de administratieve kant van de verhuizing moet bezighouden.

Breng je gezondheid niet in gevaar!

Hoe graag je ook wil verhuizen, zet je gezondheid en die van de verhuizers steeds op de eerste plaats. Las voldoende pauzes in en laat niemand zware arbeid verrichten op de warmste momenten van de dag. Zorg ervoor dat elke verhuizer goed weet waar het water staat en geef iedereen regelmatig een kleine snack. Bij extreme temperaturen is het trouwens aanbevolen om de verhuizing, indien mogelijk, één of twee dagen uit te stellen. Oververhitting of uitdroging zijn namelijk ernstige aandoeningen die wel eens lang kunnen aanslepen.

Vraag tijdig je offerte aan

Als je er zeker van wil zijn dat de verhuizing vlot verloopt, schakel je best een verhuisbedrijf in. Professionele verhuizers weten hoe ze een verhuizing moeten organiseren en werken zelfs bij de hoogste temperaturen snel en efficiënt. Contacteer ons wel ruim op tijd. Ook bij ons zijn er namelijk heel wat medewerkers op vakantie. Door ons tijdig in te lichten, kunnen we ons goed organiseren en zorgen we ervoor dat we zeker over voldoende personeel beschikken. Op deze manier verloopt de verhuisklus erg vlot en lopen de werkzaamheden op geen enkel moment vertraging op.

2022-05-23T07:32:11+02:00 23-05-22|Geen categorie|