Dit is wat je moet weten bij een bedrijfsverhuizing

///Dit is wat je moet weten bij een bedrijfsverhuizing
  • verhuisdozen

Dit is wat je moet weten bij een bedrijfsverhuizing

Een zakelijke verhuizing is een hele karwei. Er komt zo veel bij kijken dat je vaak niet weet waar te beginnen. Efficiëntie staat hierbij centraal. De verhuizing moet snel en vlot verlopen, zodat het werk snel weer opgepakt kan worden. Een goede planning is daarom erg belangrijk.

Wij, verhuisbedrijf Snelle Jongens, nemen je hele bedrijfsverhuizing graag uit handen. Ook het opstellen van een planning en een draaiboek nemen we voor onze rekening. Een duidelijk coördinatie en takenomschrijving zal heel wat stress voorkomen. Hierbij is het wel belangrijk dat je bedrijf een coördinator aanstelt. Sommige bedrijven stellen zelfs een hele projectgroep samen. Samen zullen we voor een vlotte verhuizing zorgen. Belangrijke projecten hoeven niet stil te vallen en het werkproces kan zo goed als mogelijk doorgaan.

Hoe wil je verhuizen?

In één keer of in verschillende fases verhuizen. Dit is de eerste belangrijke beslissing die tijdens de voorbereiding genomen moet worden. Vaak wordt men door aflopende huurcontracten gedwongen om op één dag te verhuizen. Dit heeft als voordeel dat de bedrijfsprocessen intact worden gehouden. Je bedrijf moet een hele dag dicht, maar kan de volgende dag weer op volle sterkte draaien.
Hoeft je personeel en je inventaris niet op dezelfde dag verhuisd te worden, kan dit in verschillende fases gebeuren. Je verhuist per afdeling waardoor er steeds een groot deel van het personeel aan het werk blijft. Hou er wel rekening mee dat de verhuizing zo wat langer duurt en dat het werkende personeel tijdelijk onder een hogere druk komt te staan.

Een geschikte datum kiezen

Verder moet er natuurlijk een datum geprikt worden. Denk hier goed over na. Kijk naar de einddatum van het huidige contract en de begindatum van het nieuwe. Vakantieperiodes of weekends zijn voor bedrijven de meest aantrekkelijke data om te verhuizen. Er wordt dan namelijk minder productieverlies geleden. Zet ook meteen in de kalender wanneer elke afdeling zal beginnen met ontruimen en inventariseren, zodat iedereen tijdig klaar is om te verhuizen.

Denk bij het kiezen van de datum ook zeker aan het nieuwe pand. Zijn er meerdere bedrijven in het gebouw aanwezig, kijk dan of er op de gekozen datum voldoende parkeerruimte voor de verhuiswagen zal zijn. Verzeker je er ook van dat de nieuwe kantoorruimte makkelijk toegankelijk zal zijn voor de verhuizers.

Goed ingelicht personeel

Is dit allemaal geregeld, is het zaak om een duidelijk draaiboek voor het personeel te maken. Alle werkzaamheden moeten tot in detail beschreven worden en het moet duidelijk zijn wie verantwoordelijk is voor welke taak. Organiseer een kleine presentatie, zodat iedereen zeker begrijpt wat er van hem of haar verwacht wordt. Een verhuis kan immers alleen vlot verlopen als het voltallige personeel goed ingelicht is.

Inventariseren en inpakken

De eerste en misschien wel bijna de belangrijkste taak in het draaiboek is het inventariseren van de spullen. Kijk goed wat allemaal verhuisd moet worden en wat er achter kan blijven. Denk ook meteen na hoe de spullen van punt A naar punt B getransporteerd kunnen worden. Verder zal er ingepakt moet worden. Dit kunnen wij volledig voor onze rekening nemen. Ons kwalitatief materiaal en onze vakkennis zullen ervoor zorgen dat alles snel en gestructureerd ingepakt zal worden. We gebruiken ook steeds verhuisdekens om de veiligheid te garanderen.

We weten exact hoe we alles op de meeste praktische manier kunnen transporteren, zodat jullie zich nergens zorgen over moeten maken. Een verhuizing kan trouwens helpen om je bedrijf te herstructureren. Denk maar aan de wirwar van computerkabels die je onder de bureaus vindt. Een bedrijfsverhuizing is de uitgelezen mogelijkheid om hier wat orde in te scheppen.

Maak je verhuis bekend

Breng ten slotte iedereen tijdig op de hoogte van de verhuizing, zowel de klanten als de leveranciers. De verhuizing moet ook zeker aangegeven worden bij de Kamer van Koophandel en de Belastingdienst. Energie- en internetcontracten moet tijdig stopgezet of gewijzigd worden. Vergeet ook je website en de social media niet up te daten. Het is belangrijk tijdig melding van de adreswijziging te maken, zodat er geen orders of offertes verloren gaan.

Kies voor Snelle Jongens

Zoals je ziet, is een bedrijfsverhuizing een hele uitdaging. Dankzij onze jarenlange ervaring weten we als geen ander hoe met bedrijfsmeubilair en gevoelige bedrijfsinformatie om te gaan. We staan je bedrijf van begin tot einde bij met handige tips en vakkennis. We verhuizen wanneer het voor jullie uitkomt, is dit nu in het weekend of ’s avonds, we staan altijd voor je klaar. Daarnaast beschikken we ook over professioneel verhuismateriaal zoals stevige dozen en kwalitatieve verhuisliften. Alle spullen zullen steeds beschermd zijn waardoor het risico op schade miniem is.

Hebben jullie een zakelijke verhuizing op jullie agenda staan of wil je meer informatie rond het proces? Contacteer dan nu een van onze medewerkers die je met plezier zal verder helpen

2020-09-30T08:37:26+02:00 30-09-20|Verhuistips|