Belangrijke tips voor het inpakken van verhuisdozen

///Belangrijke tips voor het inpakken van verhuisdozen
  • Verhuisdoos

Belangrijke tips voor het inpakken van verhuisdozen

De meesten kijken er onwijs tegenop, sommigen onderschatten de klus ontzettend, het inpakken van verhuisdozen. Het is een veel grotere klus dan je van te voren zou verwachten. Er zijn vrij veel dingen waar je zelf geen rekening mee houdt, maar die toch wel degelijk van invloed zijn bij het inpakken van verhuisdozen. Wij als verhuisbedrijf de Snelle Jongens zijn uiteraard gespecialiseerd in verhuizingen. Wij helpen je dan ook graag met een aantal praktische tips voor het inpakken van de verhuisdozen.

Maak een checklist.

Velen doen dit in de veronderstelling te denken dat ze dit zelf wel kunnen doen. Mensen die wel een verhuischecklist gebruiken kunnen echter vaak een stuk relaxter verhuizen dan mensen die dit niet doen. Een checklist is tevens onderdeel van overzichtelijkheid en hiermee kun je ook niets vergeten. Je kunt zorgen voor duidelijke taken, een overzichtelijke structuur van het inpakwerk, en wanneer je hem een aantal keer doorloopt dan weet je zeker dat je alles hebt gehad.

Verhuischecklist

Overzichtelijkheid is key.

Het is belangrijk om op een overzichtelijke manier in te pakken. Bijvoorbeeld door het inpakproces per kamer af te werken. Wanneer je dit doet dan kun je bijna niets vergeten. Doordat je op deze manier de overzichtelijkheid behoudt, heb je ook minder stress en zodoende is het uitpakken ook weer makkelijker. Ook is het handig om per doos te noteren wat er in zit.

Vul ze op een praktische manier.

Het is misschien voor de hand liggend, maar veel mensen zien dit over het hoofd. Veel mensen zijn ofwel te gehaast, ofwel te enthousiast tijdens het inpakken van de dozen. Als gevolg hiervan richten velen de dozen in op een manier die je juist niet wilt hebben. Je deelt ze niet efficiënt in en komt daardoor op een gegeven moment dozen te kort, of je veroorzaakt schade aan je spullen omdat je te nonchalant bent.
Ook belangrijk is om dozen zeker niet te vol te doen. Je denkt dan ruimte te besparen, maar dozen gaan hier juist sneller kapot van. En dat wil je natuurlijk absoluut niet hebben. Als deze breekt midden op straat of in de verhuiswagen dan kan dit spullen beschadigen.

Houd wat bij elkaar hoort ook bij elkaar.

Sommige spullen horen bij elkaar, het is belangrijk dat je deze spullen goed bij elkaar houdt. Sommige apparaten hebben accessoires die erbij horen, sommigen hebben speciale bouten, moertjes en schroefjes die nodig zijn voor montage, houd dit soort dingen altijd goed bij elkaar. Je kunt kleine losse dingetjes altijd in zakjes stoppen in de doos.

Houd belangrijke spullen apart.

Sommige spullen zijn voor mensen extra belangrijk of hebben een grote waarde. Doe deze spullen in aparte dozen en geef deze speciale aandacht op de checklist. Dit kunnen spullen zijn die je direct de eerste dag nodig hebt, zoals medicijnen. Maar het kan ook zijn dat het spullen zijn die extra belangrijk zijn, zoals een paspoort of een trouwring.

Inpaktips

Gebruik vulmateriaal voor kwetsbare spullen!

Spullen die breekbaar zijn zoals borden en glazen, breken extra snel wanneer deze bij elkaar in dozen worden geplaatst. Het is daarbij belangrijk om altijd vulmateriaal te gebruiken voor het inpakken van deze spullen voor de verhuizing. Hierbij kun je denken aan piepschuim en bubbeltjesplastic. Wanneer je deze even kunt inzetten voor de verhuizing dan zou je tevens ook gewoon handdoeken kunnen gebruiken. Wanneer je er hier een aantal van inzet dan kun je goed besparen op verpakkingsmateriaal, en ook op afval.

Voorkom lekkage, koste wat kost!

Er is niets vervelender als natte verhuisdozen. Je hebt dit vaak niet door, maar natheid maakt verhuisdozen wel extra kwetsbaar. Wanneer je vloeibare objecten meeneemt, dan loop je wel het risico op lekkage. Wanneer je flesjes hebt met vloeibare inhoud, plak hier dan huishoudfolie overheen. Zo voorkom je dat de flesjes kunnen lekken.

Gebruik vuilniszakken voor kleding.

Je denkt misschien dat kleding wel een van de makkelijkste dingen is om in te pakken, en dat is ook zo. Wanneer het goed is ingepakt dan is het niet makkelijk te beschadigen, en je kunt het opvouwen. Het kan echter nog makkelijker. Je kunt kleding, voordat je ze in de doos stopt, in vuilniszakken stoppen. Je doet de kast open, je schuift zo een stapel kleding de vuilniszak in en deze vuilniszak stop je in de verhuisdoos. Het scheelt ook weer een hoop werk tijdens het inrichten van het nieuwe huis. Je kunt namelijk alles meteen per stapel uit de vuilniszak halen. Die kledingkast is dus ook zo weer ingericht!

Laat je verhuisdozen inpakken door onze professionals.

Wanneer het voor jou een te grote inspanning is om de verhuisdozen in te pakken, dan staan wij als verhuisbedrijf uiteraard graag paraat. Wij bieden graag hulp bij het inpakken van de verhuisdozen. Wellicht dat wij de klus helemaal uit handen kunnen nemen, ontdek wat wij voor jou kunnen doen.

De meesten kijken er onwijs tegenop, sommigen onderschatten de klus ontzettend, het inpakken van verhuisdozen. Het is een veel grotere klus dan je van te voren zou verwachten. Er zijn vrij veel dingen waar je zelf geen rekening mee houdt, maar die toch wel degelijk van invloed zijn bij het inpakken van verhuisdozen. Wij van Verhuisbedrijf Snelle Jongens zijn uiteraard gespecialiseerd in verhuizingen. Wij helpen je dan ook graag met een aantal praktische tips voor het inpakken van de verhuisdozen. Ontdek hier onze verhuistarieven of vraag direct een offerte aan.

2020-07-21T17:17:01+02:00 21-07-20|Verhuistips|